St. George Serbian Orthodox Church
5830 Glenview Avenue, Cincinnati, OH 45224, (513)542-4452
Мирко Шебез Председник Црквеног Одбора

Прослављајући и ове године Божић, драга браћо и сестре, по ко зна који пут задивљени смо због милости и љубави Богомладенца Христа према роду људском. Благодаримо Господу за све што је учинио за нас, радујемо се, јер Он од своје Пречисте Мајке узима на себе тело и постаје Богочовек. Богочовек који је дошао да људе спасе узимајући на себе њихове грехе.

Живот православног хришћанина подразумева један хармонијски однос са светом око нас, један узоран хришћански вид владања. Захтева доличан однос како међу нама самима тако и према нашој светој цркви. Наша света црква је наша духовна мајка, а како отац Андреј у беседи на Материце рече, цитирајући владику Николаја, мајка је најсличније биће Богу, јер мајчинска љубав је безусловна љубав. Исто како је и Господња љубав према свима нама безусловна.

Ви сте, драга браћо и сестре, били управо светли пример како тај хришћански однос према нашој светој цркви треба да изгледа, како треба да пазимо на своју духовну мајку. Љубав коју смо уткали ове године у обнови и рестаурацији наше цркве је за сваку похвалу и понос. Показали сте на многим примерима и својој несебичној помоћи како треба да живи један хришћанин, онако како је то прописао Свевишњи. Понајвише од свега своју помоћ сте показали у својој слози и јединству. А наша света мајка црква

нас управо понјавише учи томе, да будемо сложни и помажемо једни друге. Јединство и слога су једини могући пут како би будућим генерацијама оставили оно што смо ми наследили од предака.

Ове године Господ нас својом промишљу такође удостоји и новог духовног оца, оца Андреја. Оцу Петру незмерно хвала на пожртвованом раду све ове године, и честитке на увелико заслуженој пензији. Сигуран сам да ће отац Андреј наставити да духовно и морално снажи и обједињује нашу бројом малу али у молитви велику заједницу.

Желим да вам се захвалим још једном свима на свом вашем труду и раду уложеном у претходном периоду. Верујем да су и вама срца испуњена неизмерном радошћу јер смо успели да многе подухвате успешно реализирамо ове године. Оно што се нама чинило можда и немогуће, Богу је могуће! Ја се надам

и молим Господу Богу да време које долази ће још више духовно оснажити нашу заједницу предвођену оцем Андрејом.

 

У прилог вам шаљемо распоред Богослужења за свете дане који нам долазе. Надамо се да ћемо као и претходних година до сада да се окупимо у што већем броју и прославимо још један долазак Богомладенца.

 

Обавјештавамо вас да је “First United Church of Christ” дозволила да користимо њихов паркинг као и претходних година. Молимо вас да за Бадње вече паркирате на њиховом паркингу како бисмо имали више простора око наше цркве.

 Молимо се Богомладенцу Христу да међу људима влада мир и љубав!

 

Мир Божији, Христос се роди!

 Мирко Шебез

Share This:< PreviousNext >
You might also like: