St. George Serbian Orthodox Church
5830 Glenview Avenue, Cincinnati, OH 45224, (513)542-4452
БУДИТЕ СПОНЗОР ЈЕДНОГ РУЧКА У ВАШОЈ ЦРКВИ

St George Parish Updates - Св Ђорђе новости из парохије

 

Mirko Sebez

 

Помаже Бог драга браћо и сестре, надам се да сте сви добро!

 

Пре свега желим да се захвалим свима који су дошли на свечани ручак добродошлице за оца Андреја и попадију Кристину. Посебно хвала свима вама који сте својим несебичним трудом и радом допринели да овај свечани дан прође у најбољем могућем реду и дочекамо како достоји све наше драге и узвишене госте. Сви треба да будемо поносни на нашу слогу и неисцрпну вољу и жељу да помогнемо нашој светој цркви.

Ми смо пре пар недеља одржали састанак црквеног одбора, којем је присуствовао и велики број наших парохијана који нису чланови одбора. Овом приликом желим да са свима поделим закључке са поменутог састанка и предлоге за даље деловање.

Молим вас да пажљиво прочитате овај емаил и јавите ми се ако имате било каква питања или предлоге.

  1. Финансијски извештај : Једногласно је усвојено да у будуће месечни финансијски извештаји ће бити објављивани на огласној табли у црквеној сали. Молимо вас да нам се јавите ако имате били каква питања везана за исти, посебно ако вам није нешто јасно око расхода.
  2. Недељни ручкови : На поменутом састанку је такође договорено да наставимо са досадашњом праксом што се тиче недељних ручкова. Сматрамо да је то веома благословен подухват који је од увођења довео до унапређења наше парохије и приближила нас саме једне другима и нашој светој цркви. Права је Божија благодат поделити недељни ручак, окружени са свим нашим светима, као и са људима који су нам блиски. Финансијска компензација за недељне ручкове није обавеза али свакако су добровољни прилози добро дошли како бисмо могли да имамо одређени буџет за финансирање недељних ручкова и других догађаја у нашој цркви.

Такође, овом приликом би желели да позовемо и замолимо и друге који су у могућности да нам се придруже у припреми хране за недељне ручкове. У продужетку можете наћи формулар где можете да се пријавите ако желите да припомогнете око припреме хране за један од ручкова у будућности. Било каква помоћ је добро дошла, од једноставних салата до правих гурманских специјалитета. Ако нисте у могућности да отворите формулар слободно се јавите попадији Кристини Павловић или председници КСС Др, Јасмини Јовић.

Наравно исто тако можете да им се јавите ако желите да направите ручак у помен ваших преминулих, здравље породице и сл.

Исто тако можете и да се пријавите да будете спонзор ручкова за један од великих празника (Васкрс, Св Ђорђе, Духови, Велика Госпојина итд)

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ КЛИКНИТЕ ОВДЕ

https://www.signupgenius.com/.../10C0B4EA4A92AA5FBC43...

  1. Месечна задужења за чишћење и одржавање : као што многи знате пре епидемије смо имали месечна задужења која смо нажалост престали да практикујемо у том периоду. Циљ нам је да исту праксу вратимо у дело и тако помогнемо око чишћења и одржавања наше свете цркве, црквене сале и недељне школе. У продужетку можете да нађете формулар где можете да се пријавите за једно или више задужења. Идеја је да у задњој недељи сваког месеца једна од породица преузме одговорност да детаљно очисти, цркву, салу, или недељну школицу.

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ КЛИКНИТЕ ОВДЕ

https://www.signupgenius.com/.../10C0B4EA4A92AA5FBC43...

  1. Врбица дечији полудневни камп : за крај драги родитељи молимо вас да резервишете 27 април и доведете своју децу да послеподневне сате проведу у цркви. Наше учитељице и ужи круг сарадника марљиво раде на припреми веома едукативног и интересантног програма за наше малишане. Више детаља и званични позив у данима који долазе.

Хвала вам пуно ако сте прочитали мој емаил до краја. Још више би вам био захвалан ако имате било какве коментаре на горе поменуте теме.

У Христу Господу,

Мирко Шебез

859-982-1777

mirko.churchboard@gmail.com

 

Парохијани Светог Ђорђа

Недељни Ручак

Контактирајте  цркву Светог Ђорђа

Већ сте се пријавили?

 

Један од основних циљева и идеја наше цркве и парохије је да наставимо са пружањем укусних оброка сваке недеље после Свете Литургије. Благослов је што смо се сви окупили око недељних ручкова као једна велика породица.

Међутим, велики је терет на мало је људи да организују и припремају храну сваке недеље. Имајући то у виду, желимо да вас све позовемо и охрабримо да учествујете и придружите се нашим напорима. Ако можете, пријавите се за неке од доступних места и понесите јело које ћете поделити са заједницом. То може бити ваш омиљени домаћи рецепт, традиционално породично јело или чак нешто једноставно  купљено из локалне продавнице. Сваки допринос се цени!

Дељење храна се односи на изградњу веза унутар наше црквене заједнице, и једва чекамо да видимо које ће кулинарске ужитке сви донети за сто.

Имајте на уму да је ово време Великог поста и да је избор хране веома рестриктиван. Више информација можете пронаћи на:  https://www.easterndiocese.org/news_170226_1

 

У Христу!

 

 

Св. Ђорђе Парохијани

Месечно чишћење цркве

Већ сте се пријавили?

 

Драга браћо и сестре,

 

Обраћамо вам се са позивом да учествујете у посебној иницијативи која има за циљ улепшавање и одржавање наше вољене цркве Светог Ђорђа. Као управитељи овог светог простора, важно је да се сви удружимо како бисмо осигурали да он остане пријатно и пријатно окружење.

Идеја је да се у последњој недељи у месецу усмери на иницијативе за чишћење. У наставку погледајте списак задатака које би било добро обавити у цркви, као иу црквеној сали и недељној школи.

 

Задаци чишћења црквене сале:

Чишћење прашине

Брисање столова и столица

Чишћење подова

Ако је могуће, чишћење кухиње, прање судова, пражњење машине за прање судова

Дубинско чишћење свих тоалета

 

Задаци чишћења цркве:

Чишћење прашинер

Брисање клупа

Усисавање тепиха

Чишћење подова

Стругање воска за свеће са пода или других површина

За чишћење олтара обратите се о. Андреју

Чишћење недељне школе:

Чишћење прашине

Брисање столова и столица

Чишћење подова

 

 

Средства за чишћење, крпе и метле можете пронаћи у кухињи, али слободно понесите свој омиљени прибор за чишћење.

Ваш допринос овом напору чишћења је непроцењив, и ми смо захвални на вашој посвећености нашој цркви и нашој парохији. Заједно можемо осигурати да наша црква остане простор добродошлице за све који се овдје окупљају.

 

Хвала вам на посвећености и подршци.

 

У Христу.

 

Share This:< PreviousNext >
You might also like: