St. George Serbian Orthodox Church
5830 Glenview Avenue, Cincinnati, OH 45224, (513)542-4452
БУДИТЕ СПОНЗОР ЈЕДНОГ РУЧКА У ВАШОЈ ЦРКВИ

St George Parish Updates - Св Ђорђе новости из парохије

 

Mirko Sebez

 

Помаже Бог драга браћо и сестре, надам се да сте сви добро!

 

Пре свега желим да се захвалим свима који су дошли на свечани ручак добродошлице за оца Андреја и попадију Кристину. Посебно хвала свима вама који сте својим несебичним трудом и радом допринели да овај свечани дан прође у најбољем могућем реду и дочекамо како достоји све наше драге и узвишене госте. Сви треба да будемо поносни на нашу слогу и неисцрпну вољу и жељу да помогнемо нашој светој цркви.

Ми смо пре пар недеља одржали састанак црквеног одбора, којем је присуствовао и велики број наших парохијана који нису чланови одбора. Овом приликом желим да са свима поделим закључке са поменутог састанка и предлоге за даље деловање.

Молим вас да пажљиво прочитате овај емаил и јавите ми се ако имате било каква питања или предлоге.

  1. Финансијски извештај : Једногласно је усвојено да у будуће месечни финансијски извештаји ће бити објављивани на огласној табли у црквеној сали. Молимо вас да нам се јавите ако имате били каква питања везана за исти, посебно ако вам није нешто јасно око расхода.
  2. Недељни ручкови : На поменутом састанку је такође договорено да наставимо са досадашњом праксом што се тиче недељних ручкова. Сматрамо да је то веома благословен подухват који је од увођења довео до унапређења наше парохије и приближила нас саме једне другима и нашој светој цркви. Права је Божија благодат поделити недељни ручак, окружени са свим нашим светима, као и са људима који су нам блиски. Финансијска компензација за недељне ручкове није обавеза али свакако су добровољни прилози добро дошли како бисмо могли да имамо одређени буџет за финансирање недељних ручкова и других догађаја у нашој цркви.

Такође, овом приликом би желели да позовемо и замолимо и друге који су у могућности да нам се придруже у припреми хране за недељне ручкове. У продужетку можете наћи формулар где можете да се пријавите ако желите да припомогнете око припреме хране за један од ручкова у будућности. Било каква помоћ је добро дошла, од једноставних салата до правих гурманских специјалитета. Ако нисте у могућности да отворите формулар слободно се јавите попадији Кристини Павловић или председници КСС Др, Јасмини Јовић.

Наравно исто тако можете да им се јавите ако желите да направите ручак у помен ваших преминулих, здравље породице и сл.

Исто тако можете и да се пријавите да будете спонзор ручкова за један од великих празника (Васкрс, Св Ђорђе, Духови, Велика Госпојина итд)

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ КЛИКНИТЕ ОВДЕ

https://www.signupgenius.com/.../10C0B4EA4A92AA5FBC43...

  1. Месечна задужења за чишћење и одржавање : као што многи знате пре епидемије смо имали месечна задужења која смо нажалост престали да практикујемо у том периоду. Циљ нам је да исту праксу вратимо у дело и тако помогнемо око чишћења и одржавања наше свете цркве, црквене сале и недељне школе. У продужетку можете да нађете формулар где можете да се пријавите за једно или више задужења. Идеја је да у задњој недељи сваког месеца једна од породица преузме одговорност да детаљно очисти, цркву, салу, или недељну школицу.

ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ КЛИКНИТЕ ОВДЕ

https://www.signupgenius.com/.../10C0B4EA4A92AA5FBC43...

  1. Врбица дечији полудневни камп : за крај драги родитељи молимо вас да резервишете 27 април и доведете своју децу да послеподневне сате проведу у цркви. Наше учитељице и ужи круг сарадника марљиво раде на припреми веома едукативног и интересантног програма за наше малишане. Више детаља и званични позив у данима који долазе.

Хвала вам пуно ако сте прочитали мој емаил до краја. Још више би вам био захвалан ако имате било какве коментаре на горе поменуте теме.

У Христу Господу,

Мирко Шебез

859-982-1777

mirko.churchboard@gmail.com

Share This:< PreviousNext >
You might also like: